HK Bollebygd Vit

Referat

Referat: Särökometernas HK - HK Bollebygd Vit

Seriepremiär!

En utmanande seriepremiär på hemmaplan där vi saknade många ordinarie spelare pga fotbollsmatcher, resor, skador och sjukdom. Vi 'lånade in' Wilhelm (kompis från fotbollen) som målvakt som gjorde en fantastisk insats trots sin lägre ålder (2012:a). Också väldigt kul att Liam kunde hoppa in och hjälpa till idag - vi hoppas att han ångrar sig och börjar spela igen!

Matchen började lite avvaktande, men efter dryga tre minuter satte Bollebygd in en högre växel och gick snabbt upp till ledning med 5-0. Först i nionde minuten kom vårt första mål. 4-14 i halvtid var lite deprimerande och tyvärr rann matchen iväg i andra halvlek och slutade med förlust 6-26.

Men även om resultatet inte var strålande så spelade laget bättre än någonsin så här tidigt på säsongen! Tekniken brukar vara som bortblåst men idag såg vi mycket bra spelteknik i både försvar och anfall. Mycket mer samspelta än tidigare, då vi ofta förlitat oss på individuella prestationer. Det här bådar gott tycker vi tränare!

Vi har de senaste veckorna tränat en del på 3-2-1-försvar och även om vi har lite kvar att slipa på så märktes det att det är rätt koncept för oss, då det gör att vi kan bromsa in och störa anfallen. Våra killar är ofta lite kortare än motståndarna vilket gör det svårt att vid linjen stå emot längre (och ofta äldre) spelare som kommer med fart.

I anfallen såg vi bra rörelse och att de började anfallen längre ut och backade tillbaka (oftast) - bra! Däremot var vi sämre på att nyttja båda kanterna och lyckades aldrig få in bollen till linjespelaren - det får vi jobba vidare på. Vi gjorde också färre växlar än vi brukar.

Nästan alla sköt på mål vilket är jättekul och ett stort individuellt lyft av många! Att alla skall våga satsa på mål är en av våra målsättningar för säsongen. Emil gjorde fem av målen och Tristan satte det sjätte, men många andra träffade ribban eller stolparna, vilket lika gärna kunde blivit mål. Tristan stod också för matchens snyggaste prestation i form av en japanare som sånär gick in - helt underbart att se!

Bollebygd är ett duktigt lag som vi haft problem med tidigare. De är väldigt jämna (de flesta gjorde mål) och överlag större än våra killar, vilket bl a märktes i kontringssituationer där de helt enkelt sprang ifrån oss. Tidigt i matchen gick de över till ett 6-0-försvar, vilket ställde till det för oss. Vi brukar satsa mycket på rörlighet (vilket funkar bra mot 3-2-1-försvar) men har pga vår storlek svårare för att springa igenom en kompakt försvarsmur eller att kasta över dem.

Bollebygds målvakt förtjänar ett extra omnämnande - väldigt snabb och duktig, så pass att våra killar började kalla honom 'Palickas son'. :-)

Nu laddar vi om inför bortamatch mot Önnered Svart nästa söndag!